Duurzaamheid

Je kunt er niet meer omheen; we moeten er samen voor zorgen dat onze prachtige planeet Aarde het wat makkelijker krijgt. Voor ons, maar vooral ook voor onze kindjes. En de kindjes die zij misschien mogen krijgen. Daarom staat duurzaamheid bij Noubased hoog en streven we naar een zo duurzaam mogelijk merk. Hoe, dat vertellen we je graag.

Handgemaakt in Nederland

Noubased gaat voor ‘slow fashion’. Dit houdt in: minderen, minderen, minderen. Minder schakels in het productieproces, minder grote collecties en de productie minder ver weg. Daarom vindt de productie in Nederland plaats. Elk Noubased item wordt met de hand gemaakt door Nederlandse naaisters. Reden hiervoor is dat we op geen enkele manier willen bijdragen aan de erbarmlijke (werk) omstandigheden in landen als India. We betalen alle Nederlandse naaisters een (voor ons Dutchies) normale, eerlijke prijs en de collectie hoeft ook niet de halve wereld over om bij jullie in de kast te komen. Bovendien is ieder item uniek, draag je een merk met een goed verhaal en kun je jouw shirt zowel tijdens je zwangerschap, tijdens je borstvoedingsperiode maar óok nog heel goed daarna dragen. Je hebt niet veel nodig, als hetgeen wat je hebt maar van goede kwaliteit is!

“No plastic please”

Plastic is tegenwoordig een no go. Daarom maken we er bij Noubased zo min mogelijk gebruik van. Liefst helemaal niet. Niet alleen bij de levering en verzending, maar ook in het product zelf. We maken zoveel mogelijk gebruik van mooi, fijn en eerlijk materiaal. Daarom zijn de shirts en jurken gemaakt van kwalitatief hele goede, dikke stof. De katoenen variant bestaat voor 96% uit katoen en 4% elastan. De velours variant is 80% katoen en 20% elastan. Beide stoffen hebben het Oeko-tex keurmerk. Kleding met dit keurmerk is vrij van schadelijke (kleur)stoffen en zware metalen die in textiel voor kunnen komen. Belangrijk, want je kleding is natuurlijk niet alleen in contact met jou, ook met je kindje! Bovendien kan je kleine soms als een kacheltje voelen, dus ademende kleding is een must. Bovendien is het label in de nek ook gemaakt van 100% katoen, dus meteen de schaar in je nieuwste aanwinst is niet nodig.

Recyclebare verpakkingen

Laten we eerlijk zijn; wanneer je een pakketje binnenkrijgt, mik je al het verpakkingsmateriaal direct bij het afval. Oke, je kijkt misschien iets langer wanneer er moeite in gestoken is, maar uiteindelijk gooi je het meteen weg. Toch? Precies. Daarom houden we het ook wat dat betreft graag duurzaam en eenvoudig. Natúurlijk zorgen we ervoor dat jouw bestelling keurig verpakt bij je binnenkomt, maar zonder teveel poespas. Zo hebben we verpakkingen die niet onnodig groot zijn, gebruiken we geen vulmateriaal, maken we uitsluitend gebruik van papier met het FSC-keurmerk en kan het hele pakketje in zijn geheel in de OPK-container. Overigens gebruikt het atelier zelf ook gerecycled plastic. De items zijn niet per stuk verpakt in plastic wanneer ze bij ons binnenkomen. Alles om zo min mogelijk afval over te houden en ervoor te zorgen dat onze Aarde zo min mogelijk ‘last’ heeft van ons.